Az 1990-es években indult el egy folyamat, melynek során Amerikában és Európában élő, magyar származású, Gurdjieff ideáival foglalkozó emberek elkezdték anyanyelvünkre fordítani P.D.Ouspensky Egy ismeretlen tanítás töredékei című könyvét. Eközben Budapesten néhányan együtt kezdtünk el válaszokat keresni belső életünk égető kérdéseire. E két folyamat 1995-ben a könyv megjelenésével, az általunk szervezett könyvbemutatón egy mederbe terelődött.


Azóta Magyarországon is létezik egy csoport, amely élő kapcsolatban áll és együttműködik a párizsi Gurdjieff Intézettel. Budapest belvárosában hetente egyszer találkozunk, valamint 5-6 hetente a hétvégéket is közös külső és belső munkával töltjük. Ekkor csoportunk kiegészül francia, alkalmanként román és kolozsvári magyar barátainkkal. Hagyományosan nyaranta egy hétig együtt dolgozva, közösségünk tovább bővül közeli és messzi távoli országokból érkező Gurdjieff csoportok tagjaival, azok vezetőivel is.
A csoport vezetője, 2015-ben bekövetkezett haláláig Péterfalvi Mihály volt. Azóta a csoportot Hollán László és felesége Verena irányítja. A mozgásgyakorlatokat  Marie Chanell vezeti.